~ WeLcOmE To SyAiZa-ChAn FaIrY TalE StOrY...~

~ WeLcOmE To SyAiZa-ChAn FaIrY TalE StOrY...~
Someone said that "It's such a waste,writing things in the past" .....But to me...It's not awaste writing things in the past because "sometimes u will wonder what you've done in the past, so you will go back to your diary and recall what it is"................................ ~"YOU NEVER KNOW THE FUTURE, BUT THE PAST NEVER CHANGE..." ~

spe yg dah follow tuh please tngglkn link n cmmnt kat shoutbox k.nnty ceja bole follow back.TQ :D,

luv my blog...?? "like" this k..kamsahamnida. hehe..

Rabu, 10 April 2013

Welcome Back Syaiza..!! :)

3 ape yg korank nk bebel gak
Reactions: 
Assalamualaikum w.b.t

Sudah lama rse nye ceja x mengupdate blog nie...
 agak2 ada lagi tak yang mengikuti blog ceja ni.. ?? hehe... dan sudah tentu lah mcm dh x de je..
mklumlah.. dh berbulan dibiarkan bersawang...
 mule2 kerap update.. makin lama makin kurang.. then smpi lah berbulan2..
busy skettt rase nye sem ni.. huhu..

Dan Alhamdulillah... sekarang ceja sedang belajar menjadi org baru..
Belajar mentarbiah diri,
mencari jalan yang lurus kearah sebuah cahaya...

Hurm.. rase nye seperti seorg mualaf yang baru menjumpai islam je..
bnyk bnda yg ceja xtau tentang islam..
Even tahu pun.. jarang nk praktikan dalam hidup..
hnya belajar.. utk lulus dlm peperiksaan..
Astaghfirullah... huhuhu..

Bersyukur sngt2 ble ceja dikurniakn insan2 yang sngat2lah "OSEMM"
membawa dan mengajar ceja tentang erti hidup yang sebenar..
Erti Kehidupan sebagai seorg Islam yang bukan sekadar di atas IC shaja..
Mengajar ceja mencari Cahaya tuh..





Credit kepada akak2 naqibah usrah ceja dan sahabt2 usrah..

Jazakallahu Khairan kalian ..!!

Ukwahfillah abadan abada..
Ana uhibbukumfillah ..!!! >,<


***xtau nk tlz ape lagi sbb dh xreti nk mengarang ayat.. hehe**

Sekian utk kali ini..
Wassalam.. :)


Khamis, 24 Januari 2013

Hijrah oh hijrah...~

1 ape yg korank nk bebel gak
Reactions: 
Assalamualaikum...

Alhamdulillah3..
 marilah kte sma2 mengucapkn kesyukuran kpd Ilahi keran kite msih diberi peluang utk hidup di muka bumi ini...dh lama rase nye tak menaip entry kat blog ini...hehe

Okie,,, Hari ini ceja nk ckp skett tentang Hijrah..
korank msty tau kn ape maksud hijrah.
Hijrah itu bermaksuh perpindahan..
kalau hijrah pd zaman Rasulullah S.W.T dlu 
Hijrah baginda serta sahabat2 baginda adalah dgn berpindah dr Mekah ke Madinah bg 
tujuan menyebarkan agama islam...
tp
Hijrah kte pada hari ini bukan lah sahaja dgn melakukan perpindahan..
skop hijrah telah menjadi luas contoh nye dgn melakukan perubahan dgn sesuatu keadaan.
berubah dr jahat ke baik..
berubah dr baik kpd yg lebih baik.. 
dan sebagai nya..

Kte akan merasakan indah nye hijrah itu jika kte berjya melakukan nya...
Alhamdulillah.. 
jika kte betol2 nk berhijrah kpd yg lebih baik kerana NYA
Insya-Allah dia akan bntu kte...
ceja pun masih dalam proses penghijrah utk membaiki diri ke arah yg lebihh baik..huhu


Doakan semoga ceja berjaya melakukan penghijrahan ini dgn istiqmah dan jaya nya.

Ayuhh..!! marilah kte sama2 melakukan perubahan yg lebih baik dalam diri kte..
semoga Allah membantu kte.. 
Insya-Allah.. mudah-mudahan.. amin :)

Wassalam..

p/s: entry kali ini sangatlah ringkas kerana xtau nk mengarang ayat lebih pnjg..sekian kxbye~#

spe yg ada fb tuh..jgn lpe follow mlalui fb skali yeah..tq2

..

salji

berapa orang sedang skodeng skunk

lalala~ song