~ WeLcOmE To SyAiZa-ChAn FaIrY TalE StOrY...~

~ WeLcOmE To SyAiZa-ChAn FaIrY TalE StOrY...~
Someone said that "It's such a waste,writing things in the past" .....But to me...It's not awaste writing things in the past because "sometimes u will wonder what you've done in the past, so you will go back to your diary and recall what it is"................................ ~"YOU NEVER KNOW THE FUTURE, BUT THE PAST NEVER CHANGE..." ~

spe yg dah follow tuh please tngglkn link n cmmnt kat shoutbox k.nnty ceja bole follow back.TQ :D,

luv my blog...?? "like" this k..kamsahamnida. hehe..

Khamis, 24 Januari 2013

Hijrah oh hijrah...~

Reactions: 
Assalamualaikum...

Alhamdulillah3..
 marilah kte sma2 mengucapkn kesyukuran kpd Ilahi keran kite msih diberi peluang utk hidup di muka bumi ini...dh lama rase nye tak menaip entry kat blog ini...hehe

Okie,,, Hari ini ceja nk ckp skett tentang Hijrah..
korank msty tau kn ape maksud hijrah.
Hijrah itu bermaksuh perpindahan..
kalau hijrah pd zaman Rasulullah S.W.T dlu 
Hijrah baginda serta sahabat2 baginda adalah dgn berpindah dr Mekah ke Madinah bg 
tujuan menyebarkan agama islam...
tp
Hijrah kte pada hari ini bukan lah sahaja dgn melakukan perpindahan..
skop hijrah telah menjadi luas contoh nye dgn melakukan perubahan dgn sesuatu keadaan.
berubah dr jahat ke baik..
berubah dr baik kpd yg lebih baik.. 
dan sebagai nya..

Kte akan merasakan indah nye hijrah itu jika kte berjya melakukan nya...
Alhamdulillah.. 
jika kte betol2 nk berhijrah kpd yg lebih baik kerana NYA
Insya-Allah dia akan bntu kte...
ceja pun masih dalam proses penghijrah utk membaiki diri ke arah yg lebihh baik..huhu


Doakan semoga ceja berjaya melakukan penghijrahan ini dgn istiqmah dan jaya nya.

Ayuhh..!! marilah kte sama2 melakukan perubahan yg lebih baik dalam diri kte..
semoga Allah membantu kte.. 
Insya-Allah.. mudah-mudahan.. amin :)

Wassalam..

p/s: entry kali ini sangatlah ringkas kerana xtau nk mengarang ayat lebih pnjg..sekian kxbye~#

1 ape yg korank nk bebel gak:

cimon berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah. Bgus lah hijrah mjadi lebeyy baik. Moga doa kamu adalah yg terbaik dr Allah Taala juga.

spe yg ada fb tuh..jgn lpe follow mlalui fb skali yeah..tq2

..

salji

berapa orang sedang skodeng skunk

lalala~ song